A KANDELA a fényerősség mértékegysége. 1 kandela egy viaszgyertya fényének felel meg. A névválasztás kifejezi hitvallásunkat is: mindannyian meggyőződéssel valljuk, hogy életünk próbatételeihez, a megküzdéshez, a reményhez szükségünk van egy fényforrásra, amely útbaigazít, kitisztít, célt ad. Mint keresztény szakemberek mi ezt a fényforrást Istenben látjuk. 

A fényerősség, a Kandela, ugyanakkor nemcsak arra az erőre utal, melyet mi merítünk, hanem arra is, mellyel mi szeretnénk körülvenni azokat, akik hozzánk fordulnak segítségért, támaszért, megértésért, vezetésért.Ti vagytok a világ világossága. A lámpást sem azért gyújtják, hogy a véka alá rejtsék, hanem, hogy a gyertyatartóba tegyék és akkor világít mindenkinek a házban.” (Mt. 5,16.) Ez a bibliai ige vezet minket abban, hogy a hozzánk fordulókat segítsük.

Bár nincs olyan szakmai megközelítés, mely mindenkire és minden esetre egyformán alkalmazható lenne, szakmaiságunkat rendszerszemléletű megközelítés jellemzi. Különösen nagy figyelmet fordítunk belső meggyőződések felismerésére és az azokhoz kötődő érzelmekre egyaránt.

Bár valamennyi kollégánk keresztény szemléletű szakember, a hozzánk fordulók közel fele nem vallja magát vallásosnak. Ajtónk nyitva áll mindenki előtt. Emberként és szakemberként egyaránt mindent megteszünk, hogy segítsünk azoknak, akik bizalommal fordulnak hozzánk és valóban tenni kívánnak saját magukért, kapcsolataikért.

TE_aláírás_kék
error: Content is protected !!