89840584_209103413484936_5864320660599209984_n
Gyermekkoromat Magyarországon töltöttem, majd 16 évesen kerültem az Amerikai Egyesült Államokba. Diplomámat – M. A. Klinikai- és Pasztorál Pszichológia – az Ashland Theological Seminary-n szereztem, amely az Ashland University (Ashland, Ohio, U.S.A.) tagozata. Tagja vagyok a Coachok Szakmai Szövetségének és több mint 15 éve foglalkozom vezetői mentorálással.
 

Meggyőződésem, hogy az a tény, hogy coach és pszichológus is vagyok előnyére válik ügyfeleimnek mindkét műfajban – ez a kettősség pszichológusként megoldás orientálttá tesz, coach-ként pedig árnyaltabb, komplexebb helyzetelemzésre sarkall.

85227320_574446446477991_108927440142729216_n

Gulyás Ágnes vagyok, jogász és tanácsadó. Az elmúlt 15 évben dolgoztam ösztöndíjasként, ügyvédjelöltként, ügyvédként, vezető-jogtanácsosként és önkéntesként is, jelenleg transzformatív mediációt tanulok egykori alma materemben. Minden szakmai szerepemben érdekelt a leírt szabályokon túli emberi dimenzió. Hosszú önismereti munka és számos tréning után mintegy új hivatásként vált életem részévé a tanácsadás.

Elköteleződésem alapja a tanácsadási folyamat során megélt azon személyes tapasztalat, ami a céljaim elérésén túl olyan mellékhatásokkal járt, mint az életem különböző szerepei közötti nagyobb fokú egyensúly, mindennapjaim hatékonyabb szervezése, vagy az intuitív énemhez való tudatos viszonyulás kialakulása. 

Közelről ismerem a teljesítménytúrák világát, ezért a coaching folyamatot leginkább egy olyan kihíváshoz tudnám hasonlítani, ahol az ügyfél választja ki az elérendő célpontot és el is hozza a térképét, rendelkezik  minden szükséges felszereléssel, de az optimális eredmény elérése érdekében „edzőként” segíti a coach. Mindehhez kíváncsiság, nyitottság, rugalmasság és bizalom szükséges.

Coaching alatt egy olyan támogató-fejlesztő-segítő beszélgetést értek, ami széleskörű coaching eszközök, olykor provokatív kérdések, az ügyfél által eddig nem használt megközelítésmódok által képes a jövővízió megteremtésére, képességeink tudatosabb alkalmazására, önaktiváló mechanizmusaink mozgásba hozására.

Hiszem, hogy a coaching eredményeként egy minőségibb kapcsolatba léphetünk saját magunkkal.

Mentoraink:

Szakmai munkánkban  a coaching eszköztárunkat elsősorban Wiesner Edittől (Lemma Coaching) kaptuk.

Az emberekhez és vezetéshez való viszonyulásunkban jelentős szerepet játszott Bobb Biehl amerikai felsővezetői coach, aki 1976 óta, több mint 5000 felsővezetőnek segített szakmai és emberi kérdésekben. Bobb személyes mentorálásával, vezetésével, barátságával újabb és komplexebb dimenziókat nyitott meg coaching munkánkban, a problémákhoz és a megoldásokhoz való viszonyulásunkban. Bobb jellegzetes mondata megerősít munkánkban, eszköztárunk fejlesztésében és ügyfeleink kísérésében:

„Bármilyen legyen is a szituáció, mellyel szembesülünk, azt megfelelő eszköz nélkül kezelni olyan, mintha ököllel próbálnánk beverni egy szöget a diófa táblába.”