Tapolyai Emőke vágott
Gyermekkoromat Magyarországon töltöttem, majd 16 évesen kerültem az Amerikai Egyesült Államokba. Diplomámat – M. A. Klinikai- és Pasztorál Pszichológia – az Ashland Theological Seminary-n szereztem, amely az Ashland University (Ashland, Ohio, U.S.A.) tagozata. Tagja vagyok a Coachok Szakmai Szövetségének és több mint 15 éve foglalkozom vezetői mentorálással.
 

Meggyőződésem, hogy az a tény, hogy coach és pszichológus is vagyok előnyére válik ügyfeleimnek mindkét műfajban – ez a kettősség pszichológusként megoldás orientálttá tesz, coach-ként pedig árnyaltabb, komplexebb helyzetelemzésre sarkall.

Mentoraink:

Szakmai munkánkban  a coaching eszköztárunkat elsősorban Wiesner Edittől (Lemma Coaching) kaptuk.

Az emberekhez és vezetéshez való viszonyulásunkban jelentős szerepet játszott Bobb Biehl amerikai felsővezetői coach, aki 1976 óta, több mint 5000 felsővezetőnek segített szakmai és emberi kérdésekben. Bobb személyes mentorálásával, vezetésével, barátságával újabb és komplexebb dimenziókat nyitott meg coaching munkánkban, a problémákhoz és a megoldásokhoz való viszonyulásunkban. Bobb jellegzetes mondata megerősít munkánkban, eszköztárunk fejlesztésében és ügyfeleink kísérésében:

„Bármilyen legyen is a szituáció, mellyel szembesülünk, azt megfelelő eszköz nélkül kezelni olyan, mintha ököllel próbálnánk beverni egy szöget a diófa táblába.”

error: Content is protected !!