Tapolyai_Mihaly

A lélek álmától a megvalósulásig

Szakmai csapatunk álma először Dr. Tapolyai Mihály (1921-2010) pszichiáter és neurológus lelkében született meg. Dr. Tapolyai Mihály több mint 60 éven át gyógyította, vezette és látta el tanácsokkal a hozzá fordulókat. Rendeléseire tanyasi szobákból és a kor nagyjainak otthonaiból egyaránt jöttek a gyógyulni, erősödni vágyók. Válogatás nélkül gondolkodott együtt a hozzá fordulókkal, vígasztalt, felemelt, reményt adott, gyógyított a világnak ezekben a viharos évtizedeiben. Nem ismert határokat és nem ismert embert, aki előtt ne nyitotta volna meg segítő ajtaját.

Az ő álma volt létrehozni egy olyan keresztény lelki egészségközpontot, ahova az emberek megnyugodni, vigasztalódni, megtisztulni és reményt kapni jöhetnek. Mindezt úgy szerette volna elérni, hogy azok, akik hozzá fordulnak, maguk is gondolkodjanak, és ismerjék meg lelkük működésének dimenzióit, vállaljanak felelősséget fejlődésükért. Lánya, Tapolyai Emőke az Amerikai Egyesült Államokban kezdte pszichológusi pályafutását és 2000-ben költözött haza Magyarországra. Édesapjával együtt szőtték és építették az álmot, hogy létrejöjjön egy professzionális, hitében meggyőződéssel és szeretettel álló csapat. A KANDELA lett ez a hely, ide várjuk azokat, akik szeretnének megállni, lecsendesedni és megerősödni.

E gondolatok végén álljon itt Dr. Tapolyai Mihálytól egyik könyvének zárszava: „Hölgyeim és Uraim, összes eredményeink között – májat át tudunk ültetni, vesét dializálni, a koronária ereket kicserélni – a legnagyobb az, hogy az emberi léleknek reménységet adunk a továbbélésre.”  Erre érezzük mi is elhivatva magunkat.

error: Content is protected !!