Gyerekkorom legszebb élményei közé azok a beszélgetések tartoznak, amikor szüleim vagy nagyszüleim meséltek, tanítottak életükről, küzdelmeikről, kilátástalanságukról és legmélyebb reményeikről. Izgatottan hallgattam tapasztalataikat, tanításaikat, kíváncsi voltam, vajon hogyan bírták ők ki a háborúkat, forradalmat, börtönt, fogságot? Mit leshetek el tőlük saját életem javára, kapcsolataim építésére, gyermekeim, unokáim örökségének?  Ezek a tanítások, tanulások, emlékek vonzanak az előadáshoz, mint egy megküzdési fáklya továbbadásához.

Szeretném, ha mindaz, amit megtapasztaltam az életből, a nagyoktól és a kicsiktől, nem hullana a porba, hanem továbbadhatnám, hogy mások is elleshessék az életfelfogást, mely reményt ad, szabadságra buzdít és kinyitja a kaput az érett személyiség fejlődése felé. Előadásaimat ajánlom tanulótársaimnak, akik velem együtt haladnak az élet néha sötét, ködös, göröngyös, néha viszont napsütötte tájain.

A legtöbb előadásom két változatban létezik:

Az egyiket azoknak ajánlom akik szívesen megállnának magukért, leülnének kicsit a tűz köré, és elgondolkodnának lehetőségeik tárházán, felelősséget vállalva önmaguk és kapcsolataik szabadságáért. Ezek az előadások szakmai jellegűek és több, mint 20 éves praxisom tapasztalataira épülnek. Ezek az előadások gyakorlati megközelítésből, lecsendesítő mélybetekintéssel vizsgálnak egy-egy problémát.

Előadásaim második változata azoknak szól, akik Isten megváltott és szeretett gyermekeinek vallják magukat. Azoknak, akik a földi és emberi dimenziókon túl vágynak a hit fényére, mely a Biblia lapjain hirdeti Isten szeretetének üzenetét: Ne félj, mert veled voltam, veled vagyok, veled leszek – és egy nap, te leszel velem, örökké!  Ezek az előadások ennek a szeretetnek fényében keresik a belső szabadság és a meghitt kapcsolatok titkait. 

TE_aláírás_kék
error: Content is protected !!